Selkäkuntoutus kiropraktiikka
 
Etusivu
Kiropraktiikka
Kiropraktinen hoito
Kiropraktikon vastaanotolla
Kuntoutus
Yhteydenotot ja ilmoittautumiset
Kotihoito-ohjeet
Uudelle asiakkaalle
Julkaisuja
Linkit
In English

Varaa aika

Lisätietoja

Malmin Terveystalo
Espoon Tapiolan Aava Lääkärikeskus
Järvenpään Aava Lääkärikeskus

Jani Mikkonen DC, BSc(Hons)
0400-467324
jani (at) selkakuntoutus.fi
kiropraktikko

 

Noidannuoli

Noidannuoli on kansankielinen nimi lumbagolle, joka on latinaa ja tarkoittaa kipua alaselän alueella. Lumbago alkaa usein nostamisen, kurottamisen, liukastumisen tai muun äkillisen liikkeen seurauksena. Äkillinen ja varomaton liike saa aikaan pienen revähdyksen alaselän pehmytkudoksissa, mikä aiheuttaa paikallisen tulehdusreaktion. Alaselkä reagoi tulehdukseen niin että lihakset menevät spasmiin ja alaselän liikettä säätelevät fasettinikamat eivät pääse liikkumaan normaalisti, jolloin syntyvät lumbagolle tyypilliset oireet.

Akuutissa noidannuolessa kaksi tavallista oiretta ovat kova kipu ja toimintakyvyn merkittävä alentuminen. Yleisimmin toimintakyvyn alentuminen vaikeuttaa päivittäisiä toimia kuten sängystä nousua, kävelyä erityisesti suorana ja eteenpäin kumartumista. Alaselän lihaksien spasmi on yleensä enemmän toisella puolella jolloin syntyy tilalle tyypillinen ”akuutti skolioosi”- tila jossa alaselkä on lievässä kaaressa spasmissa oleviin lihaksiin päin. Spasmissa olevien lihaksien aineenvaihdunta alenee mikä aiheuttaa osan tilaan liittyvästä kivusta. On erittäin yleistä että SI- nivelet aiheuttavat noidannuolen oireista myös merkittävän osan.

Kiropraktikon näkökulmasta olisi tärkeää, että asiakas tulisi hoitoon mahdollisimman nopeasti vaivan alkamisen jälkeen ja oireitten lievennyttyä huomioisi kuntoutuksen tärkeyden vaivan kroonistumisen ja uusiutumisen ehkäisyssä. Usein akuutin alaselän lumbagon syy tuntuu vakavammalta kuin se varsinaisesti on. Hermostomme herkistyy akuuttiin kipuaistimukseen, jota kuvataan usein merkittävästi normaalia olemista haittaavaksi ja joka yhdessä merkittävän toimintakyvyn rajoittumisen kanssa aiheuttaa asiakkaalle psyykkistä stressiä; nämä kaikki lisäävät osaltaan toistensa vaikutusta. Kiropraktisella hoidolla voidaan melkein aina alentaa kipua ja lisätä toimintakykyä jo ensimmäisien hoitokertojen aikana. Lumbago ei yleensä kestä hoidettuna kolmea viikkoa kauempaa, mutta on todettu että ilman oikeanlaista hoitoa ja kuntoutusta vaivan uusiutuminen on yleistä ja oireet ovat vakavammat ja jatkuvat kauemmin. Nuorena kärsitty lumbago usein myös enteilee vanhempana tulevia selkävaivoja. Avainasemassa vaivan uusiutumisen ehkäisyssä on huolehtia monipuolisesti tuki- ja liikuntaelimistön kunnosta.

Valitse alue, jossa vaivasi ilmenee:

Yhteystiedot

Espooseen:
Tapiolan Aava Lääkärikeskus
Länsituulentie 1 A, 2 krs. 02100 Espoo
Vastaanotto tiistai aamupäivisin ja torstai iltaisin.
Ajanvaraus numerosta 010 3803838 /24 h.
Nettiajanvaraus tästä
Tarkempi sijainti ja ajo-ohjeet >

Järvenpään Aava Lääkärikeskus
Myllytie 1 A, 04400 Järvenpää
Vastaanotto maanantai, keskiviikkona ja perjantai.
Ajanvaraus numerosta 010 3803838 /24 h.
Nettiajanvaraus tästä
Tarkempi sijainti ja ajo-ohjeet >

Helsingin Malmille:
Malmin Terveystalo
Malmin kauppatie 18, 00700 Helsinki
Vastaanotto maanantai iltapäivä, keskiviikko iltapäivä ja torstai aamupäivä.
Ajanvaraus numerosta 030 6000
Nettiajanvaraus tästä
Tarkempi sijainti ja ajo-ohjeet >

© Jani Mikkonen 2011
Kiropraktikko (TEO)

Copyrighted material.