Selkäkuntoutus kiropraktiikka
 
Etusivu
Kiropraktiikka
Kiropraktinen hoito
Kiropraktikon vastaanotolla
Kuntoutus
Yhteydenotot ja ilmoittautumiset
Kotihoito-ohjeet
Uudelle asiakkaalle
Julkaisuja
Linkit
In English

Varaa aika

Lisätietoja

Malmin Terveystalo
Espoon Tapiolan Aava Lääkärikeskus
Järvenpään Aava Lääkärikeskus

Jani Mikkonen DC, BSc(Hons)
0400-467324
jani (at) selkakuntoutus.fi
kiropraktikko

 

Alaselkäkipu

Alaselkäkipu on tavallisin oire vastaanotolla. Ihmiset kuvaavat alaselän kipua hyvin moninaisesti: Se voi olla jatkuvaa, ajoittaista tai liittyä tiettyyn asentoon tai liikkeeseen. Se voi tuntua särkynä, tylppänä-, terävänä-,sähköiskumaisena- tai jäytävänäkipuna. Se voi olla vaikeasti / helposti paikallistettavaa, tuntua syvällä / pinnalla, olla lievää / voimakasta. Periaatteessa tavallisimpia muuttujia ovat sen jatkuminen ajallisesti, kivun sijainti, kivun tyyppi, kivun voimakkuus, muut kipuun liittyvät oireet ja sen vaikuttaminen päivittäiseen elämään.

Kipua määritellään nykypäivänä tavallisimmin Kansainvälisen kipuyhdistyksen määritelmällä, jossa "kipu on epämiellyttävä sensorinen ja emotionaalinen kokemus, joka liittyy tapahtuneeseen tai mahdolliseen kudosvaurioon tai jota kuvataan kudosvaurion käsittein". Huomioitavaa tässä määritelmässä on sen painottaminen kipua yksilöllisenä epämiellyttävänä kokemuksena, johon vaikuttavat sekä keho että mieli. Alle kolme kuukautta jatkunut alaselkäkipu johtuu tavallisimmin erilaisista kehon tekijöistä, kuten nivelten toimintahäiriöistä, lihaksista, sidekudoksesta, välilevyistä jne. Pitempään jatkuneessa ja säännöllisin välein uusituvassa kivussa on tavallisimmin myös mielen vaikutteita enemmän mukana. Alaselkäkipu on tavallisimmin parhaiten hoidettavissa, kun sitä hoidetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Erilaisien vaivojen ja oireiden syyt ja esiintyminen ovat aina yksilöllisiä. Tästä johtuen tutkimus, hoito ja hoito-ohjeet tehdään jokaiselle asiakkaalle hänen yksilöllisen tilansa mukaan. Tarkka tutkimus, yksilöllinen hoito ja hoito-ohjeet tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Syihin vaikuttaminen toimii oireiden hoidon lisäksi pitemmällä aikavälillä ehkäisten vaivan uusiutumista. Vastaan mielelläni kysymyksiin vaivastasi, vaikkakin syyn määritys ja hoitosuunnitelma vaativat aina henkilökohtaisen haastattelun ja tutkimuksen.

Valitse alue, jossa vaivasi ilmenee:

Yhteystiedot

Espooseen:
Tapiolan Aava Lääkärikeskus
Länsituulentie 1 A, 2 krs. 02100 Espoo
Vastaanotto tiistai aamupäivisin ja torstai iltaisin.
Ajanvaraus numerosta 010 3803838 /24 h.
Nettiajanvaraus tästä
Tarkempi sijainti ja ajo-ohjeet >

Järvenpään Aava Lääkärikeskus
Myllytie 1 A, 04400 Järvenpää
Vastaanotto maanantai, keskiviikkona ja perjantai.
Ajanvaraus numerosta 010 3803838 /24 h.
Nettiajanvaraus tästä
Tarkempi sijainti ja ajo-ohjeet >

Helsingin Malmille:
Malmin Terveystalo
Malmin kauppatie 18, 00700 Helsinki
Vastaanotto maanantai iltapäivä, keskiviikko iltapäivä ja torstai aamupäivä.
Ajanvaraus numerosta 030 6000
Nettiajanvaraus tästä
Tarkempi sijainti ja ajo-ohjeet >

© Jani Mikkonen 2011
Kiropraktikko (TEO)

Copyrighted material.